Безплатна доставка за поръчки на стойност над 150 лв.

6 лесни трика как да поддържаме форма, докато сме на почивка

Лятото е в разгара си и точно сега не е време да губим форма. Фитнес инструкторите ежедневно ни напомнят да не се разсейваме от летните почивки и да не пренебрегваме усилената работа през цялата година върху тялото ни.

Затова NovaFit е тук да ви напомни, че ваканцията е още един повод да изглеждате зашеметяващо! Запомнете, че ако работите усилено, за да влезете във форма за предстояща почивка, няма да искате да провалите целия ви труд само заради няколко дни на почивка.

Възможно е хем да се забавлявате, хем да не се притеснявате от следващото мерене на кантара. Затова в следващите редове NovaFit събира шест приятни и лесни начина, за да се насладите на лятната почивка и в същото време да бъдете в топ форма:

1. Направете си дълга разходка и опознайте новото място

Няма по-приятно от разходката или бягането, за да разгледате ново място. Не забравяйте, че пеша ще имате възможност да видите много повече красиви места, а и със сигурност е по-забавно. 

2. Планирайте екскурзии, които включват физическа активност

Изберете ваканция, която включва физическа активност. Карайте колело, отидете на поход, насладете се на ездата или пък заложете на гмуркането. Има хиляди начини с които може да се насладите на дейностите, които са забавни и приятни.

3. Опитайте нови занимания

Ваканцията винаги е подходяща за изпробване на нови неща. Проучете, преди да тръгнете и може да намерите изненадващи мяста, където да пробвате йога, колоездене, катерене или други забавни занимания. Използвайте ваканцията, за да правите неща, които иначе у дома не практикувате. 

4. Вземете в багажа си оборудване за тренировки

Наясно сме, че няма как да вземете цялото оборудване за тренировка на почивка. Но пък лесно можете да пъхнете въже за скачане или ластици в куфара си. Това ще ви позволи да правите напади, клякания и кардио тренировка. Не забравяйте и тренировъчното си облекло и маратонки! Това е всичко, от което се нуждаете, за да продължите да тренирате.

5. Намерете удобна за вас фитнес залата

Освен въжето за скачане и ластиците, може да успеете да намерите удобна фитнес зала за бърза тренировка. Ако сте в хотел, вероятно има фитнес на място. Ако не, вижте дали има някъде наблизо. Много от фитнесите предлагат едноседмични безплатни тренировки или изгодни дневни карти. 

6. Тренирайте сутрин

Обичайно е ваканционните дни да са пълни с дейности, екскурзии, обилна храна, напитки и т.н. Ако не започнете тренировката си преди началото на дневните активности, има вероятност тренировката изобщо да не се състои. Ставането 30 минути по-рано на почивка може да не звучи вълнуващо, но е по-добре, отколкото да завършите деня си уморени и да пропуснете тренировка. Не е нужно да е натоварваща тренировка. Дори и само пет минути скачане на въже е по-добре от нищо!

Не забравяйте да се забавлявате!

Когато става въпрос за фитнес цели по време на ваканция, не забравяйте, че умереността е ключът към успеха. Не е нужно да се опитвате да отслабнете докато сте на почивка, но можете да опитате да поддържате напредъка, който сте постигнали преди да заминете. Ако не изпълнявате всички тренировки, които сте планирали, не се тормозете за това.
В крайна сметка почивката и релаксацията от време на време са също толкова важни за вашето физическо и психическо здраве, колкото и тренировката. NovaFit ви пожелава весел остатък от лятото!

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *