Безплатна доставка за поръчки на стойност над 99 лв.

Йога за бременни: Защо ще се отрази здравословно на живота Ви?

Най-съкровеното събитие в живота на всяка жена е именно раждането. И макар да е красив и неповторим момент, той е пълен и с въпроси относно здравословната бременност и безпроблемното раждане. 

Знаете, че по време на бременност в един момент може да сияете от ентусиазъм, а в друг момент да изпитвате съвсем различни емоции. Всичко това е благодарение на хормоналните промени, които се случват в тялото Ви. Ето защо NovaFit смята, че практикуването на йога може да се отрази повече от добре за вас и състоянието на тялото и духа Ви. 

Защо йогата за бременни е здравословна?

Практикуването на йога осигурява десетки ползи за здравето на бъдещите майки. Именно с практикуването й по време на бременност ще може да поддържате тялото си гъвкаво. Така ще облекчите и напрежението около шийката на матката. Именно това ще Ви подготви истински и за съществената част – раждането. 

Освен тези ползи йогата помага и за облекчаване на сутрешното гадене, болезнените крампи на краката, подутите глезени и запека. Йога асаните също помагат и за по-бързо и лесно възстановяване след раждането. Много научни проучвания сочат, че е препоръчително практикуването на йога и след раждането.

Благодарение на йогата ще намалите стреса

Практикуването на йога значително ще Ви разтовари от ежедневните дейности. Тя ефективно ще помогне за облекчаване на болките в гърба, намаляване на стреса и умората и подобряване на баланса, кръвообращението и гъвкавостта по време на бременност. Йогата е полезна за умствената и физическата почивка и за намаляване на стреса и безпокойството. Йога позите помагат и за освобождаване на физически блокажи като мускулни възли, заедно с контролирането на емоциите и напрежението. Благодарение на нея ще се научите да контролирате дишането, ще избистрите ума си и ще отпусне тялото. Практикуването на йога изгражда способността Ви да станете спокойни и концентрирани.А правилните дихателни техники могат да Ви покажат как да се чувствате отпуснати и спокойни.

Ще успеете да подобрите силата и издръжливостта си

Йога разтяга вашите мускули и тъкани и така насърчава циркулацията на кръв и кислород. Различни йога пози могат да бъдат полезни за укрепване на бедрата, гърба, ръцете и раменете. Това от своя страна увеличава издръжливостта и силата за носене на растящото бебе. Освен това няма да се чувствате уморени, когато правите йога, напротив. 

Практикуването й ще развие тялото и ума. Укрепвайки ги и носейки им редица ползи ще им даде неща, които не могат да бъдат заменени от лекарствата. Йогата за бременни е плавна и не е толкова интензивна. NovaFit напомня да се консултирате с Вашия лекар преди да започнете. Ако има някои особености относно Вашето здравословно състояние, добре е да информирате инструкторите преди да започнете практиката на йога за бременни.

Сподели:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *